Vrij werk

Delfts Blauw

1 mei 2016
Coverfoto Delfts Blauw schilderij close-up Annemarie Vermaak

KONINGSDAG 2016. Daar hoort weer een nieuwe etalage-inrichting bij. Aangezien ik rond die tijd druk was met het schetsen van bloemen, vogels, insecten en overige natuur-elementen voor mijn nieuwe boek ‘Natuur mandala’s‘ voor BBNC uitgevers, wist ik het meteen: Delfts Blauw! Dit was immers mijn inspiratiebron voor mijn mandala tekeningen.

Stap 1: het uitkiezen van een Delfts Blauwe afbeelding.
Stap 2: het met potlood natekenen van de afbeelding op canvasdoek
Stap 3: het stapsgewijs beschilderen van het canvasdoek.

Delfts Blauw schilderij process Annemarie Vermaak

Voor het inrichten van mijn etalage, en om de Delfts Blauwe style te versterken, heb ik een aantal blauw beschilderde keramische potten geleend van mijn ouders en een grappig Delfts Blauw ‘Koningsdag’ bordje gekocht bij de blokker met hierop een kussende Koning Willem Alexander & Koningin Maxima – perfect voor Koningsdag natuurlijk! Ook dit jaar mochten mijn jaarlijkse ‘koek-hap-lintjes’ niet ontbreken en samen met een keramische vaas met kleurrijke bloemen ontstond een leuk Nederlands geheel:…

Delfts Blauw schilderij etalage Annemarie Vermaak

Ik heb altijd al een passie gehad voor Delfts Blauw. Eind vorig jaar begon ik met het natekenen en -schilderen van diverse Delfts Blauwe tegeltjes. Een aantal van deze illustraties zijn gepubliceerd in de Uppercase magazine 2016 kalender en zijn beschikbaar als ansichtkaarten (3 voor 3,00 euro). Belangstelling? Stuur me een mail!

Delfts Blauw ansichtkaarten en postpakketjes te koop by Annemarie Vermaak

 

You Might Also Like