Vrij werk

Hallo, Halloween

24 oktober 2016
Happy Halloween tekst uitgesneden met oranje ecoline achtergrond

Voor mijn nieuwe Papieren sneeuwvlokken boek ben ik momenteel (achter de schermen) allerlei soorten papier aan het vouwen, knippen en snijden waarmee ik grote monkiri kunstwerkjes wil maken om in mijn etalage te hangen zodra mijn boek uit is.

Tijdens een bezoek aan de mooie winkel Heger en van den Berg in Zeist heb ik een rol zwart inpakpapier gekocht want 80 grams gekleurd papier groter dan A4 is moeilijk te vinden (of erg duur). Met dit papier ben ik wat gaan experimenteren thuis. Aangezien Halloween voor de deur staat, besloot ik dit als uitgangspunt te nemen en te combineren met mijn liefde voor typografie.

3-stappenplan in foto's mbt Happy Halloween tekst uitgesneden

Mijn 5-stappenplan:

Stap 1. Het schetsen van de tekst in mooie letters en deze uitknippen (natuurlijk kun je ook kiezen voor bestaande -mooi vormgegeven- tekst en m.b.v. carbonpapier overtrekken. TIP: maak een gespiegelde kopie, dat maakt stap 2 alleen nog een overtrek-actie!).

Stap 2. De uitgeknipte tekst ondersteboven op de achterzijde van het inpakpapier leggen en omtrekken zodat de tekst nu in spiegelbeeld staat (of trek gespiegeld gekopieerde tekst over m.b.v. carbonpapier).

Stap 3. Het uitsnijden van de gespiegelde tekst m.b.v. een snijmat en scalpelmesje.

Stap 4. Een gekleurd of (in mijn geval:) beschilderd stuk papier over de tekst leggen en vastplakken aan de achterzijde van het inpakpapier.

Stap 5. Draai het inpakpapier om, vul eventuele ‘gaten’ op met losse stukjes uitgesneden papier (plak dit op het gekleurde/beschilderde papier) en geniet van het eindresultaat.  KLAAR!

Ik heb het eindresultaat opgehangen in mijn etalage als ‘back-drop‘ en hiervoor mijn Halloween acrylverf schilderij geplaatst welke ik in 2013 heb gemaakt. Links ernaast een Halloween ecoline-op-canvaspapier illustratie (ook uit 2013) en rechts ernaast een verlicht krijtbord waarop ik het ‘Hallo‘ gedeelte van de (stap 1) uitgeknipte tekst heb geplakt.

3 fotoos Halloween etalage

Happy Halloween!

 

You Might Also Like