Boeken & kaarten

Ja. Oui. I do! Bruiloft uitnodiging

25 mei 2015
black line illustration of d'une ile in France

Ik ben 1 van 5 kinderen. Mijn ouders hebben dat leuk voor elkaar gekregen: jongen, meisje, jongen, meisje, jongen. Ik ben het 1e meisje en mijn ‘middelste’ broertje was recentelijk mijn klant, samen met zijn aanstaande vrouw. Half april 2015 kwamen zij met de vraag of ik hun bruiloft-uitnodiging wilde maken.

Het ‘Save-the-Date‘ kaartje, welke alle gasten in december al hadden ontvangen, was in 2014 online besteld maar de echte uitnodiging mocht toch wel wat persoonlijker. En het liefst klaar om te verzenden binnen 2 a 3 weken. Aangezien ik wist dat het om een ‘Bohemian Chic‘ bruiloft in Frankrijk ging, heb ik deze kans met beide handen aangepakt.

Sketches for Bohemian Chic wedding in France

Het ‘Save-the-Date‘ (StD) kaartje was een klein zwart kaartje met witte tekst in een bijzonder lettertype. Er was een bruin touwtje aan de bovenkant van het kaartje geknoopt. Om de uitnodiging aan te laten sluiten op het kleine zwarte kaartje, leek het mij mooi deze elementen terug te laten komen in de bruiloft-uitnodiging: zwart papier, witte tekst, het lettertype en het bruin (van het) touwtje. Aangezien er verschillende tekstvariaties waren (voor familie, interne & externe gasten), en de bruid graag een tekening van de lokatie toe wilde voegen, besloot ik na wat schetsen een gelaagdheid aan te brengen in de uitnodiging: een wit kaartje met de tekening, een zwarte kaart met DE (algemene) uitnodiging en een grotere kaart met hierop de 3 tekst variaties voor de verschillende type gasten.

WeddingInvite_whitegelpen_web

Na goedkeuring van de klant op mijn idee voor de 3-laagse-uitnodiging ben ik de tekst gaan uitwerken. De lettertypes waarvoor ik heb gekozen zijn dezelfde als die van het StD kaartje gecombineerd met het lettertype van ‘d’une ile‘, de lokatie in Frankrijk waar de bruiloft gehouden gaat worden. Met lettertypen creëer je namelijk al snel herkenbaarheid en eenheid. De goedgekeurde tekst heb ik met behulp van carbon-papier overgezet op het zwarte papier voor de uitnodiging. De afdruk heb ik met een witte gelpen overgetrokken.

De volgende stap was het toevoegen van een ‘kader-van-bloemen‘ rondom de tekst. Eerst heb ik research gedaan naar de ‘d’une ile-bloemen‘ en heb hierna op een groot zwart vel allerlei bloemen uitgeprobeerd, zowel in witte gelpen als in kleur. Tijdens een Facetime-gesprek met de bruid is een selectie van bloemen ontstaan welke ik vervolgens in het kader heb verwerkt.

Bij ‘mijn’ winkel Kreukniet in Gorinchem vond ik een mooi, ruw en karton-achtig A4-papier dat perfect was voor de 3 variaties van de gastenkaarten. De bruid wilde graag een typemachine-achtig lettertype gebruiken en door te spelen met de corpsgrootte van belangrijke woorden in de tekst ontstond er een sfeervolle gastenkaart. Ik koos voor een A5-formaat kaart waardoor deze kaarten makkelijk thuis te printen waren. Eenmaal uitgeprint tekende mijn (ook creatieve) schoonzus en ik er met de witte gelpen nog 2 bloemetjes bij. Natuurlijk corresponderend met de bloemen van de uitnodiging.

Weddinginvite_Hilde_web

De laatste ‘laag’ voor de complete uitnodiging was een klein vierkant kaartje van 8 x 8 cm met hierop een illustratie van d’une ile. De bruid vroeg als uitgangspunt een specifieke foto te gebruiken. Eerst heb ik een potloodschets gemaakt welke ik na akkoord heb overgetrokken met een micron-pen. Uiteindelijk is de illustratie gedrukt op hetzelfde 250 grams papier als de algemene (zwart gedrukte) uitnodiging bij Drukkerij Schild & Kamsteeg in Gorinchem.

Weddinginvitation_illustration_completepackage_web

De laatste stap was het aanbrengen van 2 sneetjes in de bruine gastenkaarten en in de algemene uitnodiging zodat de 3 kaarten mooi strak ingestoken konden worden. Om het geheel compleet te maken is er een bruin touwtje, conform het StD kaartje, omheen gestrikt.

Het eindresultaat van deze Bohemian Chic bruiloft uitnodiging geeft perfect de sfeer weer van d’une ile. En of ik zin heb ik deze 3-daagse bruiloft? Ja. Oui. I do!

You Might Also Like