In opdracht van mijn zusje Johanneke mocht ik deze ‘raisinbox-wrappers‘ maken als afscheids-traktatie. Mijn neefje Lucas moest medio oktober zijn Panda-groep op het kinderdagverblijf verlaten om te beginnen op de basisschool.

Stap 1 was het maken van enkele schetsen waaruit mijn (bijna 4-jarige) klant kon kiezen. Hierna heb ik de gekozen panda als een zwart-wit illustratie uitgewerkt, ingescand en 12x print-klaar op A3 vel geplaatst. Op mooi 160 grams papier heb ik 4 uitdraaien laten maken en vervolgens de oogjes en strikjes ingekleurd met ecoline waardoor elke panda toch net iets anders was.

3 fotoos van de Panda rozijnendoos traktaties

Vervolgens heb ik 48 panda’s uitgesneden en voorzien van rillijnen voor een strakke vouw. Samen met mijn zusje heb ik 40 rozijnendoosjes beplakt zodat zowel de kindjes van de kinderdagopvang als de kindjes van de peuterspeelzaal een eigen verdrietige panda konden uitkiezen.

3 fotoos van de Panda rozijnendoos traktaties

Het verzoek voor deze traktatie kwam naar aanleiding van het afscheid van mijn eigen zoontje Mats begin van dit jaar. In januari 2015 heeft hij afscheid genomen bij zijn (agrarische) kinderdagopvang ‘Het Hazendonkje‘ waarvoor ik toen (op dezelfde wijze) ‘raisinbox-wrappers‘ had gemaakt met een illustratie van een haasje:…

Hazendonk afscheidstraktatie rozijnendoosjes als haasjes