Mijn 4e boek voor BBNC uitgevers bevat 100 prachtige sneeuwvlokken in 4 verschillende moeilijkheidsgraden. Heel veel creatief plezier voor jong & oud!

Natuurlijk denk je bij sneeuwvlokken meteen aan de winter. Het knippen van de sneeuwvlok-vorm is dan ook erg populair vanwege de symmetrie maar in dit kleurrijke boek bied ik veel meer! Elk seizoen komt aan bod en ook feest-gerelateerde momenten zoals een bruiloft, geboorte en verjaardag. Of wat te denken van snoepjes, ijsjes, groente & fruit. En ook deze keer heb ik mij weer laten inspireren door Delfts Blauw en mijn laatste ‘Natuur mandala’s‘ boek. 100 verschillende ‘sneeuwvlokken’, of hoe ik er graag naar refereer: 100 kleurrijke en zeer diverse knip-kunstwerkjes*

Collage 9 Instagram fotoos papieren sneeuwvlokken

*Leuk weetje: deze knipkunst is afkomstig uit Japan en wordt ‘Kiri-Gami‘ of ‘Mon-Kiri‘ genoemd – het is een variatie van origami. Bij origami vouw je het papier, bij kirigami & monkiri is het een combinatie van vouwen en knippen en soms ook snijden. 1 van de verschillen tussen kirigami en monkiri is het verschil tussen asymmetrisch en symmetrisch werken.

Cover omslag papieren sneeuwvlokken van Annemarie Vermaak

Met je eigen monkiri kunstwerk kun je veel doen! Ophangen in het raam met visdraad, plastificeren (meerdere bij elkaar voor bijvoorbeeld een placemat of perforeer er een gaatje in, doe er een lintje door en versier je kerstboom of muur er mooi mee), inlijsten in een ‘floating frame‘ (verkrijgbaar bij xenos en kwantum), beplak glazen potten ermee of (gedeeltelijk) opplakken op een -eventueel eerst beschilderd- canvasdoek. Of wat dacht je van de sneeuwvlok gebruiken als ‘stencil’ om een taart of pannenkoek te versieren met poedersuiker?

Het boek bevat 112 pagina’s met benodigdheden, instructies, vouwtechnieken en werktekeningen en sluit af met 8 pagina’s waarmee je de opgedane kennis en inspiratie meteen in de praktijk kunt brengen: scheur ze uit, vouw ze op de juiste manier en knip ze tot de mooiste sneeuwvlokken.

Verkrijgbaar vanaf 1 november en online te bestellen bij (o.a.)  bol.com en bbnc.nl – mooi op tijd voor de feestmaand!

Uitgegeven door BBNC uitgevers
ISBN 978-90-453200-4-5
A4 formaat, prijs € 12,50

Op 24 november + 10 december jl. heb ik, om te laten zien hoe makkelijk en leuk deze Japanse knipkunst is, workshops gegeven bij BLZ de Wingerd in Gorinchem en bij De Nieuwe Boekerij in Zeist. Wil je ook een keer een workshop volgen of in jouw winkel verzorgen, stuur me een berichtje!