In Augustus 2016 ontving ik een e-mail uit New York City. De firm Elmwood heeft interesse in mijn Delfts blauw illustraties voor 1 van hun klanten. En niet de minste, blijkt later…het gaat namelijk om 1 van de grootste Duitse supermarkt-ketens die in 2017 hun eerste vestigingen gaat openen in Amerika. En hoe passend, het ging om een verpakking voor stroopwafels…mijn favoriete koekje!

Voor een exclusieve ‘line‘ in de supermarkt waren Delfts blauw illustraties nodig voor een compleet nieuw te ontwerpen verpakking. Na het ontvangen van de briefing met hierin een mock-up van de verpakking ben ik tientallen Delfts blauw ‘tegels’ gaan schetsen…

 Delfts blauw potloodschetsen en geillustreerde tegeltje

Pic of stroopwafel package with tea

Een selectie van mijn potloodschetsen heb ik voorgelegd aan Elmwood en tijdens een conference call toegelicht. Na de definitieve keuze van 8 verschillende tegeltjes heb ik deze uitgewerkt met penseel & inkt, ingescand en digitaal opgeleverd waarmee Elmwood het drukbestand van de verpakking heeft opgezet.

Aangezien de eerste vestigingen van de ‘Amerikaanse’ winkels pas vanaf medio juni 2017 zijn opengegaan, was ik gevraagd deze blog pas later te posten. Het was het wachten waard, erg leuk om ‘mijn stroopwafels‘ nu op Social Media tegen te komen! Helaas bleek later dat ik, in verband met afspraken tussen mijn opdrachtgever en hun klant, niet de specifieke naam van de supermarkt-keten mag benoemen in mijn blog en in mijn hashtags. Vandaar ook dat ik het logo voorop de verpakking heb bedekt met een stroopwafel. Het mag de pret niet drukken, hoe cool dat ik mijn eigen stroopwafel-verpakking heb. En nog wel in Amerika!