17 mei 2004 ben ik getrouwd met mijn man Patrick. Dat betekent dat wij dit jaar ons koperen huwelijk mogen vieren: 12,5 jaar!

Onze zonnige trouwdag hebben we toen destijds gevierd in Slot Doddendael te Ewijk: buiten in de omheinde kasteeltuin rondom een walnotenboom. Ons koperen-feestje vieren we in de aankomende maand november ook weer buiten maar deze keer in een omheinde wijngaard rondom een trompetboom.

Het lag voor de hand onze uitnodiging uit te voeren in mijn eigen Delfts Blauw illustratie-style. Ik ben uitgegaan van het bekende Hollandse kussende paar en hieromheen ben ik ons thema ‘bites & bubbles‘ gaan schetsen.

[metaslider id=3375]

Aangezien mijn man meer van de hapjes is en ik wat meer van de drankjes kregen de poppetjes hun eigen dienblad met hierop ‘hun voorkeur’. Samen met mijn eigen (huisstijl) lettertype ontstond al snel de definitieve voorkant van de uitnodiging.

De achterkant van de kaart wilde ik een typischer Delfts Blauw tegeltjes-look geven en dus ging ik op zoek naar een oud tegeltje met druiven om onze locatie, een wijngaard, te benadrukken. Ik vond een perfect tegeltje om na te schilderen en heb dit verwerkt rondom een cirkel gecentreerd in de tegel waarin ik de noodzakelijke tekstuele informatie kon plaatsen zoals de datum, het tijdstip en de locatie van ons feestje.

delftblue_thankyoucard_popcorn_recipe__centered_annemarievermaak

De uitnodiging heb ik uitgewerkt in ecoline, zowel met penseel als kroontjespen.
De tekst voor de achterzijde van de uitnodiging heb ik digitaal in de scan geplaatst.
Klaar voor de drukker!

Alle gasten krijgen na ons feest een glazen potje met koper gespoten deksel mee naar huis met hieraan het afgebeelde ‘Thanks for popping by‘ kaartje: op de voorzijde een andere variant van het Hollandse kussende paartje versierd met de druiven-hoekjes en op de achterzijde een 5-stappenplan om van de maiskorrels zelf 1 van onze favoriete snacks te maken: popcorn!
Het potje zal nog worden afgewerkt met een ander handbeschilderd extraatje, maar dat verklap ik pas na ons feestje…