Het is november 2012 en ons zoontje Mats wordt 2 jaar. Hij gaat 2x per week naar Het Hazendonkje, een agrarisch kinderdagverblijf in Molenaarsgraaf. En ja, ook hier ‘bij de boer’ wordt er natuurlijk getrakteerd! Mats is dol op knijpfruit-pakjes wat hij eigenlijk alleen in de auto onderweg naar en van Tirol krijgt. Het is voor hem dus echt iets bijzonders en dat hoort een traktatie te zijn.

Knijpfruitpoppetjes_process_boy

Door de vorm van de dop van de knijpfuit-verpakking kwam ik op het idee om er poppetjes van te maken. Aangezien het Hazendonkje nog maar een aantal maanden open was ten tijde van de traktatie-datum waren er maar 9 poppetjes nodig. Voor elk kindje heb ik dus een eigen poppetje gemaakt wat een hele leuke variatie opleverde.

Knijpfruit_poppetjes_UGGgirl_AnnemarieVermaakAllereerst heb ik een dummy gemaakt met de juiste vorm van het poppetje welke ik hierna met potlood op 3 vellen A3 papier heb omgetrokken. Alle 9 poppetjes heb ik weloverwogen ‘aangekleed’ waarna ik de hoofdlijnen in micronpen heb opgezet. Met ecoline heb ik elk poppetje ingekleurd waarna de outfits klaar waren. De kleurrijke A3 vellen heb ik in laten scannen, uit laten printen op stevig papier en vervolgens uitgeknipt, rondjes uitgeknipt waar de dop doorheen moest en als laatste de zij-flapjes gerild en rondom de knijpfruitjes vastgeplakt.

En toen…voelde het nog niet af.

Om de poppetjes wat feestelijker te maken, bedacht ik dat ze best een feestmuts op konden. In de hobby-hoek van de Wibra vond ik mooi, dik, buigzaam glitterfoam voorzien van een sticker-achterzijde. Perfect!
De feestmutsjes heb ik op maat geknipt, rondom de dop geplakt en als laatste heb ik het mutsje rondom versierd met ijzerdraad voorzien van blauwe glitter sprietjes. De feestelijke poppetjes waren klaar!