De wereldberoemde foto van 12 citroenen in een eierdoos komt van Corrine Beaumont van de campagne ‘Know Your Lemons‘. Het idee is dat elke vrouw binnen 1 minuut de symptonen van borstkanker kan herkennen middels deze foto:

know your lemons 12 signs pic

Toen vorig jaar een agressieve vorm van borstkanker werd ontdekt bij iemand die mij zeer dierbaar is, werd ik voor het eerst ‘up-close’ geconfronteerd met borstkanker. Op mijn eigen (creatieve) manier probeer ook ik mensen om mij heen te bereiken en hun stil te laten staan bij deze vreselijke ziekte. Zo heb ik in oktober de etalage van mijn studio aangekleed in Pink Ribbon style inclusief een met acrylverf beschilderd canvasdoek, heb ik een Pink Ribbon ontwerp gemaakt voor in mijn Papieren Sneeuwvlokken boek, een lampion gedoneerd via de KWF Kanker Bestrijding voor de 30 december 2016 Afsluitdijk-actie en deze maand mijn eigen ecoline illustratie uitgewerkt van ‘Ken je Citroenen‘:…

3 pics of Know your lemons ecoline illustration

Ikzelf was niet op de hoogte van deze 12 symptonen. Sta zo nu en dan eens stil bij je lijf, behandel het liefdevol en waardeer het bewust. LIFE HAS GIVEN YOUR LEMONS. LET’S MAKE LEMON-AID!

 

Foto eierdoos: world wide breast cancer website (www.worldwidebreastcancer.org)