Via mijn geillustreerde I DO trouwkaart van Robbert & Steffie kwamen Simone & Colinda bij mij met de vraag of ik een uitnodiging voor hun gezamenlijke 99ste verjaardag wilde illustreren in dezelfde style.

Tijdens een kennismakingsgesprek met de toekomstige jarigen werden de gewenste teksten en te tekenen elementen besproken. Toevallig werd dit feest op dezelfde locatie gevierd als het feest van Robbert & Steffie! In een potloodschets heb ik de eerste opzet van de ‘collage-illustratie’ opgezet en na akkoord in oostindische inkt uitgewerkt. Eenmaal ingescand heb ik in Photoshop het geheel ingekleurd.

De binnenzijde van de kaart doet dienst als officiele uitnodiging met alle benodigde informatie – de buitenzijde van de kaart geeft in 1 oogopslag de kern van de kaart weer: FEEST voor Simone & Colinda die samen 99 worden.

2-luik met fotoos van geillustreerde verjaardagskaart 99 jaar

De klant heeft zelf het drukken van de kaart verzorgd (precies: bij dezelfde drukker als de trouwkaart van Robbert & Steffie: Drukkerij Schild & Kamsteeg in Gorinchem). Een feestelijk eindresultaat!

 

Bekijk ook mijn andere collage-illustraties:
– mijn eigen verjaardags-uitnodiging
Yes I Do trouwkaart voor Robbert & Steffie
We Do! trouwkaart voor Pieter & Astrid