YES, hij is er! Mijn nieuwste boek ‘Delfts blauw flora & fauna kleurboek‘. En wat is hij MOOI! Als Nederlandse die ook jaren in Amerika heeft gewoond, ben ik de Nederlandse cultuur en geschiedenis veel gaan waarderen. En er nog meer van gaan houden. Gecombineerd met mijn passie voor vintage is Delfts blauw voor mij iets heel bijzonders. Een kunstvorm met een mooi (historisch) verhaal, bijzondere ontwikkelingen en een breed scala aan producten. Het perfecte uitgangspunt voor een nieuw kleurboek dus!

Trio fotobanner Delfts Blauw kleurplaat details

Het eindresultaat is 36 verschillende illustraties in een grotendeels enkelzijdig bedrukt vierkant boek welke dezelfde mooie kwaliteit biedt als mijn ‘Natuur mandala’s kleurboek. Zeer trots ben ik op dit Delfts blauw kleurboek, mijn 5e kleurboek voor BBNC uitgevers!

Cover Delft Blue coloringbook

“Delfts blauw ontstond aan het eind van de 16e eeuw. Het werd ontwikkeld als alternatief voor het dure blauwwit Chinese porselein.

Delfts blauw werd al snel zeer populair en in vierhonderd jaar tijd zijn er talloze kunstwerkjes op de markt gekomen.

Je krijgt nu zelf de kans om aan de slag te gaan met Delfts blauw en om de prachtige tekeningen van Annemarie Vermaak zelf kleur te geven.

Wist je dat Delfts blauw niet alleen maar blauw hoeft te zijn? De schilderingen kennen naast hun vele verschijningsvormen ook verschillende technieken; zo zijn er meerkleurige schilderingen (polychroom) en bestaat er zelfs Delfts zwart!

Annemarie Vermaak neemt je mee op reis door een fleurige wereld voor Delfts blauwe gedetailleerde decoraties met bloemen, planten en dieren.” – BBNC

In november 2016 heb ik een hele dag doorgebracht bij Royal Delft (De Koninklijke Porceleyne Fles) waar ik naast intensieve research ook een workshop heb gevolgd: fantastisch om mijn eigen 1e Delfts blauw schaaltje te beschilderen! Bekijk mijn foto’s en lees mijn Blog hier!

Delfts Blauw flora & fauna kleurboek is verkrijgbaar bij vele (online) winkels zoals bol.com en bruna.nl. Vind je het leuk een gesigneerd exemplaar te ontvangen? Stuur mij dan een berichtje.

Uitgegeven door BBNC uitgevers
ISBN 978-90-453210-4-2
25 x 25 cm, prijs € 14,99