Ook voor Pieter & Astrid mocht ik een collage-illustratie als trouwkaart maken. Ontzettend leuk om persoonlijke elementen al puzzelend te verwerken tot 1 geheel!

Tijdens het gesprek met de toekomstige bruid & bruidegom werden de gewenste teksten en te tekenen elementen besproken. Ik kreeg diverse foto’s aangeleverd en heb zelf additioneel beeldmateriaal verzameld. Nadat de klant een selectie had gemaakt van gewenst beeldmateriaal welke ik had aangeleverd op contact-sheets ben ik gaan schetsen.

Lijntekening Marienhof Amersfoort

Na akkoord op de potloodschets heb ik de buiten- en binnenzijde van de kaart opgezet in oostindische inkt met een dunne penseel. De lijntekening heb ik ingescand, in Photoshop minimaal opgeschoond en vervolgens digitaal ingekleurd op basis van een van tevoren besproken kleurenschema. Een leuk extra detail was het extra VIP-kaartje in de vorm van een wijnvat.

Voorzijde Schterzijde trouwkaart incl. VIP kaartje Pieter Astrid geillustreerde collage

Na het opleveren van de digitale hoge resolutie bestanden heeft de klant zelf de kaarten laten drukken. Het bruidspaar heeft hierna zelf de kaarten op maat geknipt en ruimschoots op tijd opgestuurd aan de genodigden. Proost!

 

Bekijk ook mijn andere collage-illustraties:
– mijn eigen verjaardags-uitnodiging
Yes I Do trouwkaart voor Robbert & Steffie
Samen 99! verjaardagsuitnodiging van Simone & Colinda