1 van mijn creatieve voornemens voor 2016 is meer doen met teksten en typografie. In UPPERCASE magazine #27 maakte ik kennis met de Amerikaanse (en uit ‘mijn’ homestate New Hampshire afkomstige) Becca Cahan en haar werk inspireerde mij voor het maken van een A3-formaat ‘2016-poster’.

Het idee om een 2016 poster met goede voornemens te maken lag voor de hand. Na het verzamelen van wat mooie teksten heb ik deze in mijn schetsboek in verschillende fonts en zelf-bedachte letters geschetst en hierna de beste versies in de poster-schets verwerkt. Ook de elementen ‘year of the monkey‘ & ‘jaar van het boek‘ wilde ik visueel in het geheel verwerken. Al vrij snel stond de layout vast en kon ik de schets op aquarelpapier overtrekken. Hierna heb ik een kleurenpalet samengesteld en ben ik begonnen met het inkleuren van de grote stukken. De witte tekst in de groene banner heb ik aangebracht met qouache. 6 uur later was de poster klaar!

5 fotoos verwert als collage tbv creatie-proces van de 2016 posterOp het Grafisch Lyceum was ‘lettertekenen‘ 1 van mijn favoriete vakken. Sinds die tijd heb ik altijd een grote liefde gehad voor typografie. Teksten in potlood schetsen en woorden knippen uit mooi papier doe ik al graag, deze keer wilde ik het groter aanpakken en een totaalbeeld maken met ecoline en gouache eindelijk weer eens gebruiken…

2016 A3 poster centered ecoline typography

Een prima eindresultaat – alhoewel er zeker verbeterpunten zijn. Gaandeweg kreeg ik weer andere ideeën dus het volgende typografische project ligt al klaar!